Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Καρχαρίας σκότωσε 18χρονο

Η Αυστραλία θρηνεί το δεύτερο θύμα από επίθεση καρχαρία μέσα σε λίγες μέρες, καθώς ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του, την ώρα που έκανε σερφ στις ακτές του Κοφς Χάρμπορ της Νέας Νότιας Ουαλίας, όταν του επιτέθηκε καρχαρίας.



Glow-in-the-Dark Shark Makes Cookies Out of Flesh

Marathon swimmer Mike Spalding was 10 hours into an epic 33-mile voyage between Maui and the Big Island when his escort boat lost sight of him. Being the middle of the night and all, the capt.


Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τουρίστας αγκαλιάζει καρχαρία


Ο άνδρας, εν ονόματι Grant Murdok, ανάρτησε το βίντεο με τη μοναδική εμπειρία που έζησε στο YouTube, λέγοντας πως ο κίτρινος καρχαρίας κολυμπούσε ήρεμα ανάμεσα σε δύτες.


Οι κίτρινοι καρχαρίες, που ονομάζονται έτσι για το χρώμα τους, δεν θεωρούνται ιδιαίτερα απειλητικοί για τους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ακίνδυνοι.


Όταν αισθανθούν ότι... απειλούνται επιτίθενται, απλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιθέσεις τους δεν είναι θανατηφόρες.


Το βίντεο κυκλοφορεί στα social media με τους περισσότερους να κατηγορούν τον δύτη για απερισκεψία και επιπολαιότητα.





 Δείτε το Video εδώ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Νεκρός 35χρονος σέρφερ από επίθεση λευκού καρχαρία

Οι αρχές της Δυτικής Αυστραλίας έκλεισαν προσωρινά όλες τις παραλίες κοντά στην περιοχή Γκρέσταουν όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν δέχθηκε επίθεση από έναν καρχαρία σε δημοφιλή παραλία για σέρφινγκ



Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Έσωσαν καρχαρία που «στραβοκατάπιε» ελάφι (photos)

Ένας καρχαρίας Γροιλανδίας ξεβράστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ζωντανός στις ακτές του νησιού «Νέα Γη» στον Καναδά με ένα κομμάτι κρέατος ελαφιού μήκους 0,6 μέτρων στο στόμα του.




Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Κάνοντας σερφ παρέα με ένα... λευκό καρχαρία (video)



Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που κατέγραψε ο σέρφερ Brad Coder!


Μια περιπέτεια που θα την θυμάται σε όλη του τη ζωή βίωσε ο σέρφερ Brad Coder, που στα μέσα Οκτώβρη είδε να κολυμπά σε απόσταση μόλις ενός μέτρου, έναν λευκό καρχαρία!

Το απόσπασμα του βίντεο, είναι μέρος του ντοκυμαντέρ του σέρφερ που ονομάζεται «Stealing A Man’s Grill» και αποτελεί το πιο «δυνατό» του μέρος.

Ο θηρευτής των θαλασσών φάνηκε μάλλον να αδιαφορεί για τον Coder, ενώ στο βίντεο εμφανίζεται και ένα δελφίνι που ίσως να ήθελε να επέμβει σε περίπτωση που ο καρχαρίας θα αποφάσιζε να επιτεθεί στον άνδρα...

Δείτε το video



Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Are hammerheads an experiment in evolution gone wrong?

If the hammerhead shark (Mano Kikikihi) did not exist, it is hard to imagine that anyone would ever dream up such a bizarre and unusual form. The distinctive "flying wedge" shaped head, with its eyes and nostrils pushed out to the tip of the wedge, suggest some weird mutation or perhaps an experiment in evolution gone wrong.



Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ο μεγαλύτερος καρχαρίας εξαφανίστηκε λόγω... μεγέθους.


Φως στο μυστήριο του μεγαλόδοντα ρίχνει νέα μελέτη.
Ο μεγαλόδοντας, ο μεγαλύτερος καρχαρίας που έζησε στους ωκεανούς, με την πάροδο των χρόνων άρχισε να αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο, κάτι που τελικά οδήγησε στην εξαφάνισή του. Αυτό προκύπτει από έρευνα που παρουσιάστηκε στο 73ο συνέδριο παλαιοντολογίας σπονδυλωτών.